Moara Viselor -
Pensiune turistica de 3 stele
in zona Horezu, Valcea

Alte obiective

 

Băile Govora

Statiune deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866. Namolul mineral este extras din localitate si namolul sapropelic fosil este adus de la Ocnele Mari.

... detalii »
 

Muzeul Trovanţilor

Trovantii sau pietrele care cresc se gasesc in satul Costesti. In "Muzeul trovantilor" se gasesc cateva pietre uriase, cu dimensiuni cuprinse intre 6 si 10 metri.

... detalii »
 

Culele Duca si Greceanu

Culele sunt case boieresti fortificate. Numele provine de la turcescul kule care inseamna turn. Culele Duca si Greceanu se gasesc in comuna Maldaresti. Tot aici se gaseste si casa memoriala I. G. Duca.

... detalii »
 

Ceramica de Horezu

Zona Horezu este cunoscuta ca un vechi centru de ceramica populara. Ceramica de Horezu este realizata folosind mijloace traditionale: roata olarului, cuptoare orizontale pe lemne, obiecte de finisat traditionale

... detalii »
 

Festivalul Invartita Dorului

Festivalul Invartita Dorului are loc in comuna Vaideeni in fiecare an in ultima sambata si duminica a lunii iunie.
Aici se pote urmari festivalul folcloric sustinut de ansambluri artistice din diferite zone ale tarii si o parada a porului popular pastoresc.

... detalii »
 

Traseu mountain bike

Traseul se intinde pe o lungime de 30km, pornind din fata pensiunii si urmarind raul Luncavat pana la Lacul Balota. Primii 10km sunt de dificultate usoara spre mediu iar ultima parte a traseului se constituie intr-o urcare mai abrupta si dificila.

... detalii »
 

Statiunea montana Rânca

Statiunea montana Rânca este o statiune in plina dezvoltare situata la altitudinea de 1600 m. Atractiile principale sunt cele doua partii de schi situate pe Muntele Cornesu.

... detalii »
 

Trasee trekking si drumetii

Pentru cei care prefera drumetiile, zona Horezu ofera trasee variate de drumetie.

... detalii »
 

Trasee off road

Trasee off road - destinate amatorilor de turism cu maşini de teren sau motociclete.

... detalii »
 

Excursie la stana

Excursia la stana se desfasoara in principal pe traseul turistic Vaideeni (610m) – Valea Plaiului – Fântâna din Plai (850m) – Muntele Marginea – Coasta Lacurilor((1740m) –Sub Vf. Nedeia - Şaua Gropiţa – Poiana Târnovu Mic (1500m) – Stâna Târnovu Mare (1600m) – Ciunget (650m) Munţii Căpăţânii, judeţul Vâlcea

... detalii »