Moara Viselor -
Pensiune turistica de 3 stele
in zona Horezu, Valcea

Manastiri, biserici, schituri

 

Mănăstirea Arnota

Mănăstirea Arnota, ctitorita de Matei Basarab in 1633, este o frumoasa manastire de maici, care, prin pictura, arhitectura si sculptura sa, poate fi considerata unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice si de arta religioasa din tara.

... detalii »
 

Mănăstirea Bistrita

Ctitorie a boierilor Craiovesti Manastirea Bistrita, cu hramul "Adormirea Maicii Domunului" dateaza din jurul anului 1490.

... detalii »
 

Mănăstirea Hurezi

Situata in partea de nord a judetului Valcea, pe drumul national DN 67 Rm. Valcea-Targu Jiu, la poalele muntilor Capatanii este considerata ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru „stilul brancovenesc”.

... detalii »
 

Mănăstirea Polovragi

Manastirea Polovragi este situata la poalele muntelui Piatra Polovragilor pe soseaua Tg. Jiu - Rm. Valcea in apropierea Pesterii Polovragi si a Cheilor Oltetului.

... detalii »
 

Mănăstirea Govora

Manastirea Govora este situata la 6 km de Baile Govora, langa comuna Mihaiesti. Este manastire de maici cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”.

... detalii »
 

Mănăstirea Dintr-un Lemn

Este situata la 12 km nord de orasul Babeni, in comuna Francesti. Traditia locului spune ca ar fi fost ridicata in secolul al XVI-lea folosindu-se lemnul unui singur stejar.

... detalii »
 

Mănăstirea Stanişoara

Mănăstirea Stanişoara este situata in zona localitatii Calimanesti, la poalele masivului Cozia. Intregul asezamant monahal se afla intr-un cadru natural linistit, inconjurat de frumuseti naturale ispititoare.

... detalii »
 

Schitul Patrunsa

Schitul Patrunsa este situat in comuna Barbatesti, la poalele Muntelui Buila. A fost construit in 1740 de catre Episcopul Climent al Ramnicului.

... detalii »
 

Schitul Papusa

Schitul Papusa se afla in apropierea Manastirii Bistrita, in Comuna Costesti. Schitul poate fi vazut foarte bine de pe poteca ce duce la Pestera Liliecilor - Pestera Sfantului Grigore Decapolitul.

... detalii »
 

Schitul Pahomie

Schitul Pahomie este situat in comuna Barbatesti, langa Baile Olanesti. Ultima parte a traseului este drum forestier accesibil mijloacelor auto, pana la Izvorul Frumos.

... detalii »
 

Biserica 44 de Izvoare

Biserica 44 de Izvoare se afla in satul Pietreni, comuna Costesti. Initial s-a numit Schitul de sub Piatra, schit atestat documentar din anul 1701 conform inscriptiei de la intrare.

... detalii »